Maisemasuunnittelu

Suvi Pohjola-Stenroos, Maisema-arkkitehti – MSc Eng (Landscape Architecture)

Ajatuksia maisemasuunnittelusta

Olen koulutukseltani puutarhasuunnittelija, maisema-arkkitehti ja eläinlääketieteen tohtori. Edellä mainittujen tutkintojen ohella suorittanut terapeuttisen puutarhanhoidon opintoja sekä Suomessa (Green Coach puutarhaterapian asiantuntija, 15 op) että Englannissa (Horticulture Therapist, IV). Ammatillinen ja vapaa-ajan mielenkiintoni kohdistuu monipuoliseen luonnon hyvinvointiin ajatuksella että olemme osa luontoa, laji muiden joukossa. Huolehtimalla osaltamme pitkäjännitteisesti ja tasapainoisesti luonnosta rakennamme myös omaa hyvinvointiamme ja terveyttämme.

Yrityksessämme Axina Oy:ssä suunnittelen biofiilisin periaattein rakentuvia hyvinvointia tuottavia ympäristöjä, yksityispihoja, metsäpuistoja, satupuutarhoja, yhteisö- ja terapiapuutarhoja sekä ohjaan voimaannuttavia puistokävelyitä ja terapeuttuista puutarhatoimintaa perustamassani puulajipuistossa Arboretum Magnoliassa Lohjalla.

Olemme onnistuneet, kun olemme yhteistyössä asiakkaamme kanssa suuunnitelleet luontoelämyksiä, hyvinvointia ja toimintoja eri vuodenajoille tukevan kestävän ympäristön.

Suunnittelu on asiakkaan toiveiden järjestämistä ja sovittamista yksityiskohtia kunnioittaen toimivaksi ja kauniiksi kokonaisuudeksi luonnon ehdoilla

Oman elinympäristön toimivuus ja viihtyisyys liittyvät saumatta ihmisen hyvinvointiin. Omasta tilasta haetaan myös terveyttä ja rauhaa. Tilan käyttöä muovaavat yksilön ja yhteisön tarpeet. Suunnittelu on yksilöllisyyttä kunnioittava vuoropuhelua asiakkaan ja suunnittelijan välillä. Tuloksena syntyy onnistunut muutos ja ympäristön käyttöarvon nousu.

Kuvaavaa suunnitelmilleni on

Luonnonmukaisuus, kerroksellisuus, helppohoitoisuus, tyylin ja arkkitehtuurin huomioiminen, vihreys, toimivuus ja kestävyys.