Arboretum Magnolia

Toimipaikkamme

Arboretum Magnolia on puulajipuisto Lohjalla Karkalinniemessä järven rannalla. Alue on kolmen hehtaarin kokoinen  ja sitä hoidetaan puistona. Puisto on perustettu v. 2003 ja avattu yleisölle puutarhamatkailukohteena v. 2014. Vuonna 2018 aloitettiin puistoa kehittää erityisesti hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisevän kansanterveyden näkökulmasta mukaan lukien järvimatkailu ja ulkomaiset asiakkaat.

Palvelumme

Aboretum on nyt suljettu kesäkaudelta 2023.

Omatoiminen puutarhavierailu puulajipuistossa (yleisöpäivä)

Keskiviikkoisin ja lauantaisin 01.07 – 29.07 klo 12-18.  Arboretumiin tutustuminen omatoimisesti. Suuri osa puistosta on esteetöntä.Olemme laji muiden joukossa. Hyvinvointimme rakentuu fyysisistä, psyykkisistä, sosiaalisista, uskomuksellisista tekijöistä. Lajikehityksemme aikana olemme tottuneet olleet jatkuvassa kosketuksessa luontoon. Nykyaikana kaupungistumisen myötä yhteys on vähentynyt oleellisesti. Puutarhavierailullasi pääset kehittämään luontoyhteyttäsi eri aistien avulla.Suositeltu kulkureitti on perhospuutarha – puropolku – kantopuutarha – laakso – japanilainen puutarha – rantaterassi – koivikko – luonnonmetsä – kahvilaterassi.Omatoimiseen tutustumiseen ei tarvita ennakkovarausta. Pääsymaksun (10 €/hlö, alle 15 v. veloituksetta) voit maksaa verkkokaupassa tai paikan päällä käteisellä, kortilla tai MobilePayllä. Verkkokaupasta voit ostaa myös kausilipun.

Opastetut puutarhavierailut ryhmille puulajipuistossa

Keskiviikosta perjantaihin puutarhaan tutustuminen opastuksen avulla  10.05-28.07 välisenä aikana klo 12-18  (ei 17.06-01.07 välillä). Opastuskielet ovat suomi ja englanti, oppaana maisema-arkkitehti Suvi Pohjola-Stenroos. Lipun hinta 10 €/henkilö (alle 15 v. veloituksetta). Opastus 90 €/ryhmä. Ryhmäkoko 5-40 henkilöä. Varaukset ennakkoon varaukset@axina.fi.

Puistossa on puita, pensaita ja perennoja eri puolilta maailmaa.  Puut ovat kotoisin pääasiassa Kiinasta, Koreasta ja Japanista. Noin kolmasosa on Pohjois-Amerikasta ja noin kymmenesosa Euroopasta ja muualta maailmasta. Yhteensä puuvartissukuja on alueella yli sata. Puiston teemoja ovat  mm japanilainen puutarha, terassipuutarha, kantopuutarha, laakso, puropolku, magnoliapolku, hortensiapolku, kevätpolku, perennapuutarha, rhodopolku, perhospuutarha ja heinäpolku. Puiden ja pensaiden lisänä alueella on runsaasti perennoja ja sipulikasveja.

Opastettu vaellus metsäpuiston voimapolulla (Green Care LuontoVoima -laatuserfioitu)

Keskiviikosta perjantaihin ohjattu vaellus metsäpuiston voimapolulla  10.05-28.07 välisenä aikana klo 12-18 (ei 17.06-01.07 välillä), oppaana  Suvi Pohjola-Stenroos, maisema-arkkitehti, Green Coach.

Kohderyhmät: työyhteisöt, tyhypäivät, työuupuneet, työhön kuntoutujat, syrjäytyneet, kotoutuvat, someriippuvat, opiskelijat/kouluryhmät, kotiäidit, senioriryhmät

Reitti on suunniteltu keskeisiin ympäristöpsykologian teorioihin nojauen. Se sisältää luontoyhteyden syventämistä eri aistein, toiminnallisia harjoitteita, mm. hengityksen kuuntelua, rentoutusharjoituksia, paljasjalkakävelyä, luonnon äänien kuuntelua jne. Palvelun vaikuttavuus on tieteellisessä tutkimuksessa analysoitu kvantitatiivisin menetelmin. Reitti voimistaa luontoyhteyttä, elvyttää, voimaannuttaa ja lisää hyvinvointia. Harjoitteet tukevat stressin, väsyneisyyden ja jännityksen lieventymistä, tuloksena on koknaisvaltainen hyvinvoinnin koheneminen.

Metsäpuiston voimapolun opastus räätälöidään kullekin kohderyhmälle erikseen. Polun tarjoomat ovat: esteettinen, aistivaraisia elämyksiä tarjoava, luonnonmukainen, toiminnallinen, sosiaalisen tilan säätelyn mahdollistava ja tilakokemuksia tarjoava ympäristö. Polun mitta on noin 1 km, osa sitä on esteetöntä. Vaellus kestää 2-2,5 tuntia.  Polun varrella on terasseja ja penkkejä harjoituksia varten. Palvelu toimii vain ennakkovarauksesta. Tiedustelut varaukset@axina.fi.

Voimaannuttava puutarhapäivä (Green Care)

Keskiviikosta perjantaihin  10.05-28.07 välisenä aikana klo 12-18 (ei 17.06-01.07 välillä), ohjaajana Suvi Pohjola-Stenroos, maisema-arkkitehti, Green Coach. Kohderyhmät: työuupuneet, työhön kuntoutujat, syrjäytyneet, kotoutuvat, someriippuvat, opiskelijat/kouluryhmät, senioriryhmät.

Toiminnallista ja luovaa ammatillista, tavoitteellista ja ohjattua toimintaa kasvihuoneessa ja puistossa.

Tavoitteet: kotoutuminen, elpyminen, voimaantuminen, fyysisen aktiivisuuden lisääminen, keskittymiskyvyn edistäminen, fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi, oman puutarhanhoidon aloittaminen.

Ryhmäkoko 6 henkilöä. Voimaannuttava puutarhapäivän sisältö räätälöidään kullekin ryhmälle erikseen. Toiminnan kesto 3-6 tuntia, 1-6 kertaa, 6 kerrasta muodostuu tavoitteellinen ohjelma. Palvelu toimii ennakkovarauksesta. Tiedustelut varaukset@axina.fi.

Huomioitavaa

Kohde on ulkoilmakohde, säänmukainen vaatetus ja nurmikko ja hakepoluilla kulkemiseen sopivat ulkoilujalkineet. Nurmikot sekä puiset portaat ja sillat voivat olla kosteina liukkaita. Puiston alueella ei saa tehdä avotulta, ei uida eikä sinne saa tuoda koiria.