Arboretum Magnolia

Toimipaikkamme

Arboretum Magnolia on puulajipuisto Lohjalla Karkalinniemessä järven rannalla. Alue on kolmen hehtaarin kokoinen  ja sitä hoidetaan puistona. Puisto on perustettu v. 2003 ja avattu yleisölle puutarhamatkailukohteena v. 2014. Vuonna 2018 aloitettiin puistoa kehittää erityisesti hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisevän kansanterveyden näkökulmasta mukaan lukien järvimatkailu ja ulkomaiset asiakkaat.

Palvelumme

Aboretum kesäkaudelta 2024

Omatoiminen puutarhavierailu puulajipuistossa (yleisöpäivä)

Arboretum on nyt suljettu vuodelta 2024. Vuoden 2025 yleisöpäivät ilmoitetaan ensi keväänä

Opastettu vaellus metsäpuiston voimapolulla (Green Care LuontoVoima -laatuserfioitu)

Erikseen sovittavina aikoin ohjattu vaellus metsäpuiston voimapolulla, oppaana  Suvi Pohjola-Stenroos, maisema-arkkitehti, Green Coach.

Kohderyhmät: työyhteisöt, tyhypäivät, työuupuneet, työhön kuntoutujat, syrjäytyneet, kotoutuvat, someriippuvat, opiskelijat/kouluryhmät, kotiäidit, senioriryhmät

Reitti on suunniteltu keskeisiin ympäristöpsykologian teorioihin nojauen. Se sisältää luontoyhteyden syventämistä eri aistein, toiminnallisia harjoitteita, mm. hengityksen kuuntelua, rentoutusharjoituksia, paljasjalkakävelyä, luonnon äänien kuuntelua jne. Palvelun vaikuttavuus on tieteellisessä tutkimuksessa analysoitu kvantitatiivisin menetelmin. Reitti voimistaa luontoyhteyttä, elvyttää, voimaannuttaa ja lisää hyvinvointia. Harjoitteet tukevat stressin, väsyneisyyden ja jännityksen lieventymistä, tuloksena on koknaisvaltainen hyvinvoinnin koheneminen.

Metsäpuiston voimapolun opastus räätälöidään kullekin kohderyhmälle erikseen. Polun tarjoomat ovat: esteettinen, aistivaraisia elämyksiä tarjoava, luonnonmukainen, toiminnallinen, sosiaalisen tilan säätelyn mahdollistava ja tilakokemuksia tarjoava ympäristö. Polun mitta on noin 1 km, osa sitä on esteetöntä. Vaellus kestää 2-2,5 tuntia.  Polun varrella on terasseja ja penkkejä harjoituksia varten. Palvelu toimii vain ennakkovarauksesta. Tiedustelut varaukset@axina.fi.

Voimaannuttava puutarhapäivä (Green Care)

Erikseen sovittavina aikoin ohjattu vaellus metsäpuiston voimapolulla, oppaana  Suvi Pohjola-Stenroos, maisema-arkkitehti, Green Coach. Kohderyhmät: työuupuneet, työhön kuntoutujat, syrjäytyneet, kotoutuvat, someriippuvat, opiskelijat/kouluryhmät, senioriryhmät.

Toiminnallista ja luovaa ammatillista, tavoitteellista ja ohjattua toimintaa kasvihuoneessa ja puistossa.

Tavoitteet: kotoutuminen, elpyminen, voimaantuminen, fyysisen aktiivisuuden lisääminen, keskittymiskyvyn edistäminen, fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi, oman puutarhanhoidon aloittaminen.

Ryhmäkoko 6 henkilöä. Voimaannuttava puutarhapäivän sisältö räätälöidään kullekin ryhmälle erikseen. Toiminnan kesto 3-6 tuntia, 1-6 kertaa, 6 kerrasta muodostuu tavoitteellinen ohjelma. Palvelu toimii ennakkovarauksesta. Tiedustelut varaukset@axina.fi.

Huomioitavaa

Kohde on ulkoilmakohde, säänmukainen vaatetus ja nurmikko ja hakepoluilla kulkemiseen sopivat ulkoilujalkineet. Nurmikot sekä puiset portaat ja sillat voivat olla kosteina liukkaita. Puiston alueella ei saa tehdä avotulta, ei uida eikä sinne saa tuoda koiria.