Arboretum Magnolia

Toimipaikkamme

Arboretum Magnolia on puulajipuisto Lohjalla Karkalinniemessä järven rannalla. Alue on kolmen hehtaarin kokoinen  ja sitä hoidetaan puistona. Puisto on perustettu v. 2003 ja avattu yleisölle puutarhamatkailukohteena v. 2014. Vuonna 2018 aloitettiin puistoa kehittää erityisesti hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisevän kansanterveyden näkökulmasta mukaan lukien järvimatkailu ja ulkomaiset asiakkaat.

Aukioloajat

Arboretum on nyt suljettu. Avaamme taas toukokuussa 2023.

Palvelumme

Omatoiminen puutarhavierailu puulajipuistossa

Arboretumiin tutustuminen omatoimisesti kartan tai Glopas-sovelluksen avulla. Suuri osa puistosta on esteetöntä.

Olemme laji muiden joukossa. Hyvinvointimme rakentuu fyysisitä, psyykkisistä, sosiaalisista, uskomuksellisista tekijöistä. Reitillä perehdymme tärkeimpiin hyvinvointiteorioiden vaikutuksiin, syvennämme luontoyhteyttä tutustumalla puiston eri osien tarjontaan.

Suositeltu järjestys reitille on perhospuutarha – puropolku – kantopuutarha – laakso – japanilainen puutarha – rantaterassi – koivikko – luonnonmetsä – kahvilaterassi.

Pääsymaksun voi maksaa verkkokaupassa tai paikan päällä käteisellä tai MobilePayllä. Omatoimiseen tutustumiseen ei tarvitse varata aikaa. Verkkokaupasta voit ostaa myös kausilipun.

Opastetut puutarhavierailut puulajipuistossa

Puistossa on puita, pensaita ja perennoja eri puolilta maailmaa.  Puut ovat kotoisin pääasiassa Kiinasta, Koreasta ja Japanista. Noin kolmasosa on Pohjois-Amerikasta ja noin kymmenesosa Euroopasta ja muualta maailmasta. Yhteensä puuvartissukuja on alueella yli sata. Puiston teemoja ovat  mm japanilainen puutarha, terassipuutarha, kantopuutarha, laakso, puropolku, magnoliapolku, hortensiapolku, kevätpolku, perennapuutarha, rhodopolku, perhospuutarha ja heinäpolku. Puiden ja pensaiden lisänä alueella on runsaasti perennoja ja sipulikasveja. Opastettu kierros pitää varata ennakkoon. Opastuskielet ovat suomi ja tarvittaessa englanti. Nämä vierailut ostetaan tai varataan verkkokaupastamme, linkit alla.

Teemaopastukset puutarhavierailu puulajipuistossa

Kauden ajankohdan mukaan tarjolla ovat seuraavat pienryhmien teemaopastukset, lisätiedot linkkien takana, aikataulut kalenterissa, Sitovat varaukset tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä numeroon 0451402389.

Opastettu vaellus metsäpuiston voimapolulla (Green Care LuontoVoima -laatuserfioitu)

Metsäpuiston voimapolku on asiakasryhmälle räätälöity ohjattu vaellus ainutlaatuisessa, keskeisiin ympäristöpsykologian teorioihin nojautuen rakennetussa puistometsässä, joka kulkee 15 erilaisen puutarhateeman kautta. Polun tarjoomat ovat: esteettinen, aistivaraisia elämyksiä tarjoava, luonnonmukainen, toiminnallinen, sosiaalisen tilan säätelyn mahdollistava jatilakokemuksia tarjoava ympäristö. Polun mitta on noin 1 km, osa sitä on esteetöntä. Polun varrella on terasseja ja penkkejä harjoituksia varten.

Voimaannuttava puutarhapäivä (Green Care)

Ammatillista, tavoitteellista ja ohjattu toimintaa kasvihuoneessa tai puistossa

Huomioitavaa

Kohde on ulkoilmakohde, säänmukainen vaatetus ja nurmikko ja hakepoluilla kulkemiseen sopivat ulkoilujalkineet. Nurmikot sekä puiset portaat ja sillat voivat olla kosteina liukkaita. Puiston alueella ei saa tehdä avotulta, ei uida eikä sinne saa tuoda koiria.