Kasvit – valokuvaustyöpaja puutarhan maagisessa maailmassa, 16.-17.6.

Kurssilla opettelemme tunnelmallisten kuvien ottamista niin kasveista kuin puutarhasta yleisemminkin. Kurssi sisältää paljon valokuvaustehtäviä, joiden avulla opit käyttämään kameraa sekä näkemään puutarhaa valokuvallisesti. Kiinnitämme huomiota myös sarjalliseen valokuvaan, muun muassa siihen miten saat kuvattua omaa puutarhaasi yhtenäisesti mutta mielenkiintoisesti esimerkiksi eri vuoden aikoina.

Kurssi järjestetään kesäkuussa, 16.-17. 6, kaksipäiväisenä ja heinäkuussa, 14.-15.7 ja 17.7, kolmipäiväisenä. Kolmen päivän kurssilla on aikaa syventyä puutarhan maailmaan myös oman kuvausprojektin kautta. Kurssi on suunnattu valokuvauksesta ja puutarhasta kiinnostuneille aikuisille, mutta myös yli 12 -vuotiaat ovat kurssille tervetulleita. Kahden päivän kurssin maksu on 190 € ja kolmen päivän kurssimaksu 270 €. Työpajan aikana on mahdollisuus kahvitteluun ja lounastamiseen erillistä maksua vastaan.

Kurssille tarvitset mukaan oman digikameran akut ladattuna (mahdolliset lisäakut /akkulaturi mukaan) ja muistikortti tyhjänä (muistikortille tarvitset paljon tilaa). Kamera olisi hyvä olla järjestelmäkamera (tai kamera jota pystyy manuaalikuvausasetuksilla tai puoliautomaattiasetuksilla käyttämään) tai sellainen kamera jota olet tottunut käyttämään. Ota mukaan myös kamerasi ohjekirja.

Koska puutarhan kasvit ja kukat ovat useasti pieniä tai niissä on paljon pieniä mielenkiintoisia yksityiskohtia, unohtamatta erilaisten ötököiden maailmaa, tulemme kurssilla kuvaamaan myös lähi – ja makrokuvia. Tarvitset siis kameravarustukseesi näihin sopivia välineistöjä. Lähikuvaukseen sopii hyvin normaalioptiikka. Makrokuvaukseen on olemassa paljon erilaisia vaihtoehtoja, muun muassa seuraavat vaihtoehdot sopivat hyvin: makro-objektiivit, makrokuvaukseen tarkoitetut loittorenkaat, digipokkari tai kännykkäkamera. Lähikuvien ottamisessa kamerajalustasta on myös paljon hyötyä. Lisäksi voit ottaa mukaan sinulla jo olemassa olevia kameravarusteita, kuten erilaisia optiikoita, heijastimia, lanka/kaukolaukaisimia yms.